Proč mít ve škole Snoezelen?

Rádi bychom vám představili prostředí, ve kterém panuje atmosféra důvěry a bezpečí, místo pro radost a setkávání, ve kterém jsou osloveny všechny smysly, …místo odpočinku, relaxace, ale i aktivity, klid, uspořádanost, útěk od okolních stresujících podnětů, uvolnění, kontakt, sounáležitost, potěšení, sdílení, kde se "nic nemusí a vše je dovoleno", kde není žádný tlak a očekávání - to jsou atributy účinku a dopadu Snoezelenu. Již čtvrtým rokem naši žáci plně využívají multisenzorické místnosti Snoezelen, která se tento školní rok rozrostla o nové „léčivé nástroje“. Žáci si zde užívají pohled na bublinkový válec, optická vlákna, vodní efekty, využívají multimasážní podložku, akupresurní podložky, SNAP projektor, gelové kotouče, aroma difuzér, senzomotorické kroužky pro rozvoj a stimulaci hmatu.WhatsApp Image 2023-02-10 at 12.51.45 (1)WhatsApp Image 2023-02-10 at 12.51.45WhatsApp Image 2023-02-16 at 13.27.03 (1)WhatsApp Image 2023-02-16 at 13.27.03 (2)WhatsApp Image 2023-02-16 at 13.27.05 (1)