aktuálně z naší školy

17. února 2017

Co bylo a co se stalo...

aktuálně z naší školy
17. února 2017 - aktuálně z naší školy

Aktuální zpravodaj

Vážení rodiče a přátelé školy. Po delší odmlce se opět vracíme z novinkami z naší školy.

Zájezd na hory do Benecka se nám tak trochu vymkl z rukou - zákeřný bacil zaútočil a oběti z řad našich žáků i pedagogů odpadávali jeden za druhým. Přestože jsem měli nasazeno na podávání špičkových sportovních výkonů z oblasti zimní turistiky, nakonec podávali obdivuhodné výkony řidiči (ale v dnešní genderově vyrovnané době i řidičky) při středeční evakuaci z chaty domů. No, škoda, tak snad příště Žalý dobyjeme všichni.

Benecko

Po návratu do školy jsme se plni elánu pustili do poctivé školní práce. Učíme se, učíme se a učíme se. Musím pochválit většinu dětí za snahu a odhodlání při dosahování výkonů na hraně možností.

Teď ze soudku ne tolik příjemných novinek. Bohužel k naší velké lítosti opustily naše řady dvě zdatné bojovnice - Lucie a Irenka. Nedá se nic dělat, holky za námi budou chodit na návštěvy, třeba na kávu.

Za Lucii přišla rychle šikovná náhradnice Lucie, která se v naší škole zdá se zdárně adaptovala.

IMG_20170210_110926

loučení s Lucií

Uvidíme, jak se věci "vyvrbí" s naší milou Markétou. Stále ještě je šance, že to dopadne dobře.

Teď honem zpátky ke sportovním výkonům našich žáků - plavců. Takže sportovní oddíl poctivě trénuje každou středu pod vedením odborného trenéra Standy. Kromě pilování plaveckého stylu, zrychlování a výdrže cvičíme i statické potápění. V této disciplíně vede Ája, která vydrží pod vodou obdivuhodných 34 vteřin. Ostatní sportovci mají ještě co dohánět.

Tréninky lze shrnout stručně: uplaveme 600 m., 25 m. dáváme v limitu pod minutu.

WP_20161005_025[1]

Čas pomalu plyne a v posledním týdnu nás mile překvapilo jarní sluníčko. To jsme si vychutnávali při vycházce s naším Žerykem ve čtvrtek odpoledne (vycházky s pejsky se přesouvají z pátka na čtvrtek).

A protože jsme se dostatečně jarně navnadili, tak jsme v pátek před obědem vytáhli naše zahradnické potřeby, nakoupili semínka a hlínu a připravili si semínka na výsadbu - příští týden již budeme přepichovat rostlinky na konečné pozice.

Co jsme zaseli? Zkuste hádat? Poradím: trochu je to pálivé, trochu voňavé, trochu indické a trochu italské. Více informací poskytnou Vaše děti. Už teď se těšíme na dobrou bylinkovou pomazánku.

Na závěr snad ještě musím zmínit jeden nedostatek - máme málo fotografií (nějak nemáme volné ruce na držení fotoaparátu), ale snad se to brzy napraví.

Přejeme Vám hezký víkend a následující pracovní týden.

Ahoj!!!

IMG_20170210_090859