Škola v přírodě

Náš první den na škole v přírodě v Bystřici pod Hostýnem proběhl báječně. Hned po příjezdu a ubytování se v malebném, přírodou chráněném areálu penzionu Sola Gratia, jsme se rozhodli vyrazit na kopec v Hostýnských vrších, který nese vznešený název Svatý Hostýn. Nachází se zde významné mariánské poutní místo. Když jsme pokořili tento kopec, čekalo na nás občerstvení ve formě zmrzliny. Dnešní den jsme završili výbornou večeří. Druhý den školy v přírodě bylo deštivo a větrno. My jsme si nenechali zkazit náladu počasím a hned celé dopoledne jsme uskutečnili hudební akci za doprovodu klavíru a kytary. Nechybělo ani psaní pohledů. Odpolední vycházka do lesní školky Lesní klub U Andrýska a malé farmy nám zpříjemnila dnešní deštivý den. Podvečer jsme odpočívali u hořícího krbu a čas jsme si zpříjemnili společenskými hry. Třetí den jsme měli opravdu naplněný mnohými zážitky. Dopoledne jsme vyrazili navštívit místní náměstí, kostel sv. Jilji, zámecký areál a cukrárnu U Růženky. Po výborném obědě nás čekala relaxace ve vířivce, užívání si plaveckého bazénu a orientační běh v přírodě. Poslední den byl opět turistický, detailně jsme prozkoumali několik zastavení na křížové cestě a baziliku Nanebevzetí Panny Marie. Odpoledne jsme si užili karneval a vyhlašování cen....s těžkým srdcem se loučíme s tímto kouzelným místem v Bystřici pod Hostýnem. Moc děkujeme personálu penzionu Rekreační a konferenční středisko Sola Gratia za komfortní ubytování a velmi chutná jídla...věříme, že se zpátky jednou vrátíme!

Více fotek najdete v našem fotoalbu Škola v přírodě.

Škola v přírodě